Shiatsu

Vingerdruk

Shiatsu, ook wel bekend als acupressuur, betekent letterlijk vingerdruk ter circulatie en balancering van de levensenergie (Qi). Shiatsu is ontstaan in Japan, uit een oude Chinese massagevorm. Men beschouwt lichaam en geest als één onlosmakelijk geheel, waarbij men niet symptoom gericht is maar zoekt naar een totale balans.

Een van de meest fundamentele theorieën van de Chinese geneeskunde (TCM) is de theorie van Yin en Yang, gebaseerd op filosofie uit het klassieke China.
Volgens deze theorie is de tegenstelling Yin en Yang een fundamentele natuurwet.
Alles komt voort uit, wordt ontwikkeld, gemotiveerd en veranderd door de kracht van Yin Qi en Yang Qi.
Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze oerkrachten, bij verstoring kunnen er klachten optreden.

Net als bij acupunctuur wordt bij shiatsu gewerkt op de meridianen, de energiebanen waarop de acupunctuurpunten liggen. Deze banen en punten worden gebruikt om de energiestroom (Qi) te stimuleren en eventuele blokkades op te heffen, door middel van druk, kneden en strekkingen.

Voor o.a. klachten als hoofdpijn, stress, lage rugklachten, nek- en schouderpijn, vermoeidheid, spanningen, vast zittende emoties, kan shiatsu uitkomst bieden. Shiatsu is een therapie die prima naast de reguliere gezondheidszorg toegepast kan worden.

Daarnaast is shiatsu ter preventie of als ontspanning een aanrader om de energie weer lekker te laten stromen in je lichaam en jouw balans weer op te zoeken.
Even kiezen voor een moment helemaal voor jezelf, los van de hectiek van de dag, los van alle drukte en stress van de huidige prestatiemaatschappij, met als doel zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning.

Praktijkadres Senang in Body & Mind:
Thorbeckelaan 19
4384 CB  Vlissingen

 

Aangesloten bij:

Aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs

Aangesloten bij klacht- en tuchtcommissie NIBIG, registratienummer: 528775

Senang in Body & Mind